Succesvolle Shopware webshop

Maak de juiste start met een shopware webshop en werk samen met UXMAZE. Jouw e-commerce partner. 

Shopware

Met Shopware maak je gemakkelijk een mooie en kwalitatief hoogwaardige webshop. Maar welke mogelijkheden biedt Shopware? En hoe sluiten de features en functionaliteiten aan op de stappen die je naar een succesvolle webshop leiden? Wij vertellen het je.

Wat is Shopware

Shopware is het grootste en populairste e-commerceplatform in Duitsland en speelt zich de laatste jaren ook in steeds meer andere Europese landen prominent in de kijker. Shopware is specifiek ontwikkeld voor (middel)grote webshops en sterk visueel ingestelde webwinkels. Zo kun je met het platform fraaie ‘virtuele etalages’ bouwen om je productassortiment te showcasen. Beleving creëren staat bij Shopware dus centraal.

 

Shopware was lange tijd vooral gericht op de Duitse thuismarkt, maar heeft inmiddels een flinke internationaliseringsslag gemaakt. Die ontwikkeling is versneld door de lancering van Shopware 6, de nieuwste versie van het platform die veel extra functionaliteiten en upgrades heeft als je haar vergelijkt met Shopware 5.

Wat zijn de voor- en nadelen van Shopware

Simple platform

Shopware is geen overdreven complex e-commerceplatform. Ook voor mensen met beperkte ontwikkelkennis is het platform dus goed te begrijpen en gebruiken.

Headless

De headless-structuur van Shopware zorgt voor extra flexibiliteit.

Upgraden is eenvoudig

Het overzetten van data van Shopware 5 naar 6 is relatief eenvoudig. Dit is niet het geval bij Magento 1 naar Magento 2.

Sterke UX & Storysetlling

Het Shopware-pakket herbergt krachtige marketingfeatures zoals Storytelling en Shopping Experiences. Deze functionaliteiten bieden volop mogelijkheden om customer journeys te personaliseren en je webshop van extra visueel cachet te voorzien.

Licht & Snel

Shopware is een tamelijk licht platform, zeker als je het vergelijkt met Magento of WooCommerce

Support

De support die Shopware aanbiedt is prima, zeker als je voor de Professional- of Enterprise-versie kiest.

Nadelen van Shopware

Prijzen voor internationale shops beperkt

De mogelijkheden voor het verwerken van prijsinformatie als internationale belasting- en accijnsregels zijn (nog) beperkt.

Toegangsrechten

Het systeem van toegangsrechten is plat, waardoor workflows soms lastig te integreren zijn.

Enterprise?

Opereer je met jouw webshop echt op enterprise-niveau? Dan biedt Magento net iets meer functionaliteiten en mogelijkheden. Shopware 6 is echter wel bezig om die achterstand gestaag in te lopen.

Wat is UX MAZE en wat doen we?

UX MAZE helpt je online verkopen

Bij UX Maze ademen we e-commerce en worden we helemaal blij van het bouwen en verbeteren van webshops. Sinds 2012 hebben we al honderden bedrijven de weg getoond naar meer omzet en een groter marktaandeel. Een webwinkel opbouwen en vervolgens zien groeien, het is elke keer weer een dankbare taak. Hoewel Magento onze specialiteit is, beschikken we ook over kennis van en ervaring met Shopware.

Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op via 0318 24 00 49 of stuur een e-mail naar info@uxmaze.nl 

In vier stappen naar een succesvolle Shopware webshop

Wil je van jouw Shopware webshop een vooraanstaand e-commercekanaal maken? Dan moet je een aantal onderdelen goed regelen

1. Het Fundament

Zie een succesvolle Shopware-webshop als een handelskantoor dat rust op een stevig fundament. Zonder een breed en stevig fundament dondert het bouwwerk binnen de kortste keren in elkaar. De basis van je webshop rust op een aantal pijlers die we hieronder kort bespreken.

2. Bezoekers

Enthousiaste bezoekers zijn de beste vorm van mond-tot-mondreclame voor jouw webshop. Gelukkig zijn er heel wat manieren om meer bezoekers naar je webwinkel te lokken. We nemen de belangrijkste onder de loep.

3. Conversie

Geen hoge omzet zonder goede conversiepercentages. Conversieoptimalisatie (CRO) is dan ook een belangrijk aandachtspunt voor elke webshopeigenaar. Jammer genoeg gebeurt het meten van conversieratio’s nog vaak op

4. Retentie

Je hebt veel moeite gedaan om een trouw klantenbestand op te bouwen. Goed nieuws! Maar die klanten wil je natuurlijk ook behouden. Trouwe klanten doen namelijk vaker herhaalaankopen en zijn de beste reclame die je je kunt wensen. Klantretentie is een combinatie van personalisatie, segmentatie, marketing automation en loyaliteitsprogramma’s.

Meer weten? Download onze gratis e-commerce gids

Platform: Hoe zorg je ervoor dat jouw shopware platform startklaar is?

1

UX- en UI-design

Een succesvolle webshop sluit aan op de wensen en verwachtingen van klanten en is gebruiksvriendelijk. Zaken als UX (user experience) en UI (user interface) zijn dus belangrijke aandachtspunten. Op deze onderdelen scoort Shopware goed.

Met de gemakkelijk te hanteren en intuïtieve visual designer van Shopware kun je gemakkelijk een ontwerp voor je webshop maken via de drag-and-dropmethode. De admin van Shopware biedt een duidelijke interface en intuïtieve navigatie dankzij uniforme pictogrammen en een kleurcoderingssysteem. Daarnaast combineert Shopware een goede gebruikservaring met een consistent ontwerp.

Shopping Experiences maakt het mogelijk om content eenvoudig te beheren door middel van voorgedefinieerde blokken voor Experience- en Storytelling-pagina’s. Ook alle tekst is gemakkelijk te beheren, zonder dat je gebruik hoeft te moeten maken van de volledige builder. Het in elkaar zetten van inhoudelijke pagina’s zoals landingspagina’s, categoriepagina’s of productpagina’s is betrekkelijk eenvoudig.

2

Content

De nadruk op sterke, inspirerende en visueel aantrekkelijke content is de grote kracht van Shopware. Met Shopping Experiences kun je mooie visuele etalages maken die productbeleving ademen. Je kunt helemaal zelf bepalen welke producten je op enig moment in de etalage zet. Via speciale klikpunten in banners krijg je een interactieve winkelervaring die door Shopware wordt omschreven als ‘shop the look’.

Shopware heeft ook een blogsysteem dat je kunt opnemen in Shopping Experiences of op andere pagina’s. Met behulp van de functie Digital Publishing kun je bovendien zonder tussenkomst van een designer responsive SEO-banners maken. Afbeeldingen hoef je bovendien maar één keer in de shop te laden om ze op alle apparaattypen in te kunnen zetten. De resolutie wordt namelijk automatisch aangepast voor mobiel, desktop of laptop.

3

Functies & Modules

Shopware is niet zo rijkelijk bedeeld met functies en modules als Magento, maar heeft toch behoorlijk wat te bieden. Een overzicht van de belangrijkste functionaliteiten en modules.

  • Het platform heeft een ruime keuze aan responsieve templates die stuk voor stuk aanpasbaar zijn. Hierdoor zijn de creatieve mogelijkheden bijna eindeloos.
  • De First Run Wizard ondersteunt en begeleidt je bij het installeren en configureren van je Shopware-winkel. De wizard adviseert je ook bij het kiezen van nuttige extensies en taalplug-ins.
  • Shopware staat voor ‘emotional shopping’ en richt zich op de inspirerende en emotionele kant van e-commerce. Met de functionaliteit Shopping Experiences kun je inhoud en commercie samensmeden tot één inspirerend geheel.
  • De Theme Manager van Shopware 6 maakt het mogelijk om snel en eenvoudig de lay-out van je storefront aan te passen.
  • Shopware heeft een centrale bibliotheek voor het opslaan, organiseren en ophalen van alle typen digitale media. Zo vergemakkelijk je workflows en kun je foto’s, video’s en teksten altijd op de juiste en gewenste plekken inzetten.
  • In de Shopware Community Store en Shopware Documentation vind je een groeiend aantal extensies, plug-ins, thema’s en modules.
  • Product Streams is een functionaliteit die de winkelervaring verrijkt door relevante producten te tonen op basis van het shopgedrag van een klant.

De variatie aan functionaliteiten hangt deels af van het abonnement dat je neemt. De meest basale variant is de Community Edition (gratis), gevolgd door de Professional Edition (199 euro per maand) en de Enterprise Edition (prijs op aanvraag)

4

Integraties

Een goed e-commerceplatform is ook te integreren met andere systemen, externe software en socialmediakanalen. Met de winkelfunctionaliteit Sales Channels kun je probleemloos nieuwe verkoopkanalen opzetten en je webshop verbinden met Facebook, Instagram-shops en diverse marktplaatsen. Shopware is ook prima te koppelen aan software van externe partijen zoals CRM’s, ERP’s, financiële software of een PIM.

5

Betalingen

Met de plug-in Mollie kun je jouw Shopware-winkel voorzien van een groot aantal betaalopties. Naast universele betaaloplossingen als creditcards en PayPal of de specifieke betaalopties voor de Duitse markt (denk bijvoorbeeld aan Giropay), kun je ook betaalmogelijkheden als iDeal, Bancontant/Mister Cash of Afterpay toevoegen.

6

Logistiek

Een webshop succesvol beheren behelst meer dan alleen je winkel vullen en bestellingen opnemen. Je moet er tevens voor zorgen dat producten snel en in een goede staat bij de klant aankomen. Met de populaire plug-in Logxstar is dit geen enkel probleem. Je kunt vanuit één verzendsysteem werken en hebt de keuze uit meerdere vervoerders (PostNL, DPD, UPS, DHL, Fietskoeriers.nl, Sandd en Sandd2me). Bovendien zijn er in totaal 180 verschillende verzendopties beschikbaar. Verzendlabels worden met Logxstar automatisch aangemaakt.

7

Klantenservice

Een professionele webshop kan niet zonder een goede klantenservice. Hier komen verschillende dingen bij kijken, waaronder een goede bereikbaarheid via meerdere, goed samenwerkende kanalen (omnichannel) en een hulpvaardige instelling. Shopware biedt voldoende integratie- en communicatiemogelijkheden om klanten goed en snel van dienst te kunnen zijn. Zo creëer je de service waar de internetklant van de eenentwintigste eeuw naar op zoek is.

8

Analytics en dashboard

Data vormen de brandstof waar een moderne webshop op loopt. Met een Shopware webshop kun je gebruikmaken van diverse analytics-functionaliteiten.

  • Door Google Analytics aan je Shopware-webwinkel te koppelen, krijg je nog meer zicht op verkopen, traffic, klantprofielen en klantvoorkeuren.
  • De Shopware Store heeft een behoorlijk aanbod aan tracking extensions waarmee je belangrijke statistieken als conversiecijfers, het succes van campagnes, performance en bezoekersstatistieken nauwgezet volgt.

waarom UX MAZE?

Een team van E-commerce specialisten staat voor je klaar.

Early adopters: Vanaf 2012 zijn we dagelijks bezig met e-commerce.

We hanteren strakke processen met een sterke focus op design & onze passie voor e-commerce.

11 Jaar ervaring met e-commerce. Onze liefde voor e-commerce groeit met de dag!

PORTFOLIO

Een selectie van ons werk!

Pro Car Tuning

Magento 2, Op maat

Handdoek

Magento 2, Template

TOOUDESIGN

Magento 2, B2B, Op maat

Klaar voor online groei?

Laten we samen kijken hoe we jouw webshop laten groeien!
Bel met UX MAZE op +31 (0) 318 24 00 49

✮✮✮✮✮✮✮✮✮✮9,4 van 10 op basis van 15 beoordelingen bij Feedback Company