Chairtech.nl is online met een op maat gemaakte Magento 2 webshop

Chairtech B.V. is de Nederlandse importeur en distributeur van Sidiz bureaustoelen. Het bedrijf heeft een
jong team en 10 jaar ervaring in de Nederlandse en internationale bureaustoelen markt.

Het doel van Chairtech.nl is om haar klanten hoge kwaliteit bureaustoelen
aan te bieden. Omdat de stoelen van een nieuw merk zijn,
moet de webshop meer aanvullende informatie verschaffen dan een standaard webshop.

Chairtech heeft nu een moderne en overzichtelijke Magento 2 webshop.
Op maat ontworpen en ontwikkeld door UX MAZE.
De Magento 2 webshop is gekoppeld aan Multisafepay en
is geïntegreerd met Warehouse software om orders verwerken. 

Bekijk www.chairtech.nl
of lees onze aanpak hieronder!

Het resultaat

Een snelle Magento 2 webshop geschikt voor verschillende apparaten zoals mobiel, tablets en desktops. Op maat ontworpen en ontwikkeld met het doel kwaliteit uit te stralen. Deze webshop is gekoppeld met Multisafepay en Warehouse software. Daarnaast kent de productpagina een andere formaat met lange design, PDF bestand en Veelgestelde vragen.

De uitdaging

Chairtech B.V. ziet kansen in het importeren en distribueren van Sidiz stoelen naar Nederland. Het jonge bedrijf heeft 10 jaar ervaring in de Nederlandse en internationale bureaustoelen markt. De uitdaging was om de Chairtech webshop een vernieuwende uitstraling te geven ten opzichte van webshops van andere aanbieders. Het doel? Een mooie webshop om de nieuwe stoelen te introduceren op de Nederlandse markt.

Het resultaat

Chairtech.nl is nu een minimalistische Magento 2 webshop geschikt voor verschillende apparaten. De webshop is gekoppeld aan Multisafepay en Warehouse software.

  • Op maat ontworpen en ontwikkeld
  • Responsive (mobile ready) webshop
  • Magento 2 webshop

Onze Aanpak

#1
Analyseren huidige situatie

Wensen Chairtech B.V.

Middels diverse gesprekken met de klant hebben wij een duidelijk beeld gekregen van de verwachtingen en de wensen. Hierna hebben we samen de design brief ingevuld: wat is de visie van Chairtech? Wat zijn de USP’s? Welke merkbeleving wil je creëren? Vanuit de antwoorden keken we naar een aantal websites/webshops die de klant goed en mooi vindt. Met een goed totaalbeeld van de wensen van de klant zijn we aan de slag gegaan!

Concurrentie in beeld brengen

Vanuit relevante zoekopdrachten hebben we de drie belangrijkste concurrenten op het gebied van ‘ergonomische stoelen’ bepaald. Van deze concurrenten hebben we de plus- en minpunten in kaart gebracht. Zo weten we wat de bedreigingen zijn en waar de kansen liggen!

magento-design-brief
visual-design-magento2

#2
Concepting & design

Informatie indeling

In overleg met de klant en zijn team hebben we een aantal belangrijke onderdelen van de webshop vastgesteld. Het aanbod bestaat uit 3 ergonomische bureaustoelen. Het is dus belangrijk dat de productpagina’s overzichtelijk zijn en veel aanvullende informatie bieden. Daarbij moest de pagina met veelgestelde vragen onder de loep worden genomen.

Wireframing & Visual designs

De eerste ontwerpen van de webshop zijn middels schetsen gevisualiseerd. In samenwerking met de klant hebben we deze geoptimaliseerd. Daaropvolgend hebben we de ontwerpen van de homepage, categoriepagina en productpagina in Photoshop gemaakt. Vanuit dit proces kwamen we tot het ultieme resultaat!

#3
Magento ontwikkeling

Magento 2 

Ons team van gecertificeerde Magento ontwikkelaars heeft de Magento 2 omgeving geïnstalleerd en is gestart met het ‘templaten’. Dit is het moment waarop de designs omgezet worden naar een interactieve webshop. Onze consultants hielden zich bezig met het inrichten en configureren van de nieuwe Magento 2 webshop. 

Magento Functionaliteiten

Chairtech B.V. beantwoordt vragen van klanten op de pagina ‘Veelgestelde vragen’. Ook bestaat er de mogelijkheid om een pdf-brochure te downloaden op de productpagina.

U3W2SHOLWQ
magento-live-gang

#4
Integreren & live gaan

Koppeling met Multisafepay & Warehouse

De webshop is gekoppeld aan Multisafepay PSP. Alle orders worden automatisch doorgestuurd naar de Warehouse software, zodat ze verwerkt kunnen worden. 

Testen & live gaan

Omdat de webshop draait op de nieuwste versie (Magento 2.1) kostte het meer tijd om alle bugs van de website te verwijderen. Nu is de webshop snel en functioneert goed op verschillende apparaten zoals mobiel, tablet en desktop. 

Het resultaat

201acbf

Klaar voor online success?

Wil je jouw webshop ook door UX MAZE laten maken?
Laten we dan binnenkort samen kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat jouw
nieuwe webshop een succes wordt!
Bel met UX Maze op 0318 24 00 49

Neem contact met ons op

Of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.
Wij reageren binnen 24 uur