magento-webshop-kosten

Magento Webshop Kosten: 9 stappen om de kosten te bepalen

Wat kost een Magento webshop? Meestal is het één van de veel voorkomende vragen die ik te horen krijg tijdens een gesprek. 

Ik probeer een passend antwoord te geven zodat iedereen die niet bekend is met de online wereld een idee krijgt hoeveel werk het kost. In dit artikel schrijf ik over de onderdelen die de kosten van een Magento webshop bepalen. 

Magento webshop

De kosten van een Magento webshop begint vanaf €3000. Hierbij krijg je een webshop gebouwd op basis van een bestaande Magento template.

Een webshop met meer aandacht voor de design en ontwikkeling begint vanaf €6.000 en kan tot €50.000 – €100.000 uitlopen.

Om de kosten in kaart te brengen zullen we 9 stappen ondernemen:

Magento Community of Enterprise

Magento community is gratis en iedereen kan het downloaden vanaf de officiële website van Magento. Magento Enterprise heeft een jaarlijkse liscentie kosten. In dit artikel leg ik de focus op Magento Community.

Design op maat of op basis van een template

Wil je een unieke webshop? Een ontwerp op maat kan het gewenst resultaat behalen. Hiervoor moet een designer een briefing krijgen, wireframes maken en vervolgens de uiteindelijke visual designs in Photoshop, Sketch of in Illustrator ontwerpen.

Deze ontwerpen worden vervolgens door een developer ontwikkeld. Daar tegenover kan je kiezen voor bestaande Magento templates vanaf €100. Echter kunnen  deze templates ook door jouw concurrent gebruikt worden.

Magento Installatie & configuratie

Magento dient geïnstalleerd te worden op een server. Hiervoor is het belangrijk om de juiste installatie te doen voor een stabiele Magento webshop.

In tegenstelling tot WordPress, heeft Magento een uitgebreide back-end waarbij verschillende onderdelen geconfigureerd moeten worden. Denk hierbij aan het instellen van emails, BTW, en koppelingen.

Extra functionaliteiten

Heeft jouw doelgroep een bepaalde wens die niet standaard beschikbaar is in Magento. Hiervoor kun je gebruik maken van een bestaande extensies.

Zijn er geen extensie beschikbaar, dan moet het op maat ontwikkeld worden. Op maat ontwikkelen is duur. Een simpele extensie ontwikkelen kan al snel 1-2 dagen in beslag nemen.

Echter zijn er honderden extensies die bepaalde functionaliteiten bevatten. Denk aan “One Step Checkout” en “Improved Layered Navigation“.

Magento extensies

Extensie kosten zijn verschillend. Een simpele extensie begint vanaf €100 en kan tot €1.000 euro gaan. De aantal extensies die je wilt gebruiken in jouw webshop zal de kosten van de webshop bepalen.

Koppelingen en integraties

Naast het koppelen van de webshop met betaalmethodes zoals iDeal en Credit Cards, kan Magento ook gekoppeld worden aan andere systemen. Denk hierbij aan het koppelen met PostNL of een fulfilment bedrijf.

Magento kan ook gekoppeld worden met ERP pakketen zoals Exact, SAP, Afas, Microsoft Dynamics en veel meer. Deze integraties beginnen vanaf een vaste bedrag per maand of een eenmalig implementatie bedrag en jaarlijkse fee.

Product data toevoegen

Wil je graag jouw producten vanuit een ander systeem importeren naar Magento? Denk aan extra werk om deze producten te importeren en te testen. Afhankelijk van de geleverde data, kan een ontwikkelaar zo’n 1-2 dagen hiermee bezig zijn.

Hosting

Niet elke hosting is geschikt voor Magento. Een snelle en veilige hosting voor Magento begint vanaf €30-€100. Dit kan oplopen afhankelijk van het aantal bezoekers op de webshop en de nodig ruimte voor producten.

Onderhoud en updates

Jouw Magento webshop heeft onderhoud nodig. Denk hierbij aan het installeren van security patches, updates en andere zaken die jouw webshop gaan verbeteren.

Ben jij op zoek naar een team van Magento experts? Wil je een Magento webshop laten maken?

Wij zijn UX MAZE. Een team van Magento Experts. Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact met ons op om kennis te maken.

No Comments

Leave a Comment: