Sigmatex.nl is klaar voor verdere groei

Sigmatex is de importeur en distributeur van serverkasten en netwerk producten. Het bedrijf heeft
meerdere resellers in Nederland, België en Duitsland. Het doel van Sigmatex is om haar klanten een modern, overzichtelijk en responsive webshop aan te bieden waarbij eenvoud the “key” is. In deze Magento B2B case lees je meer over het overstappen van Magento 1.6 naar Magento 1.9 en onze aanpak.

Het bedrijf heeft nu een sterke basis om verder te groeien. Deze Magento B2B webshop is
ontworpen en ontwikkeld op maat. Het heeft een frisse uitstraling en is gekoppeld met Exact Globe
om alle klant-, order- en productdata up-to-date te houden met Magento.

Bekijk www.sigmatex.nl
of lees onze aanpak hieronder!

Het resultaat

Een snelle Magento webshop geschikt voor verschillende apparaten zoals mobiel, tablets en desktops. Een vernieuwend en overzichtelijk design waarbij de focus is gelegd op informatie indeling en snel kunnen bestellen. Deze webshop is gekoppeld met Exact Globe en bevat een aantal B2B functionaliteiten zoals:

  • Prijzen verbergen voor niet ingelogde klanten
  • Uitgebreide account aanmaakformulier
  • Het tonen van klantspecifiieke prijzen 
  • Complete datamigratie van Magento 1.6
  • Resellers mogelijkheid geven om vanuit een een Feed produtdata te lezen

 

De Uitdaging

Sigmatex.nl zag kansen in het vernieuwen van hun webshop. Dit omdat zij de groei van de afgelopen jaren verder wil stimuleren. Echter zaggen zij een uitdaging om de data te migeren naar de nieuwe webshop vanuit Magento 1.6. Zij waren opzoek naar een full service ecommerce bureau met specialisatie in B2B ecommerce.

Het resultaat

Een eenvoudige Magento B2B webshop geschikt voor verschillende apparaten. Deze webshop is gekopped met Exact Globe en genereert automatisch productdata feeds voor hun resellers.

 • Opnieuw indeling van het hoofdmenu
 • Responsive (mobile ready) webshop
 • Upgrade van Magento 1.6 naar 1.9

Onze Aanpak

#1
Analyseren Huidige webshop

Google Analytics

Na het voeren van een aantal gesprekken met de klant, hebben wij een duidelijk beeld gekregen van de verwachtingen. Hierna hebben wij de Analytics data bekeken. Na de analyse zijn we met een voorstel gekomen waaruit blijkt welke punten goed scoren en welke punten aandacht nodig heeft. Dit heeft de basis bepaalt van het   “Redesign” traject.

Expert analysis

Door onze jaren ervaring in de ecommerce markt en up to date kennis van “Best practises” voor webshops,  hebben wij een aantal verbeteringen voorgesteld die de klant eis en overall ervaring kan verbeteren.

one-year-traffic
card-soorting

#2
Concepting & Design

Card Sorting

Samen met de klant en zijn team hebben wij een “Card Sorting” sessie georganiseerd. In deze sessie hebben wij verschillende medewerkers bij elkaar gebracht om hun kennis te delen met ons. Vervolgens hebben wij samen de informatie indeling van de webshop opnieuw bepaalt. Zo doende hebben wij een nieuwe menu structuur ontworpen, waarbij de klant op een eenvoudige manier producten kan vinden. 

Wireframing & Visual designs

Hierna hebben wij op papier geschetst hoe de webshop ontworpen gaat worden. In samenwerking met de klant en feedback mogelijkheden, hebben wij de ultieme resultaat behaald.  

#3
Magento Ontwikkeling

Magento

Ons team van Magento ontwikkelaars zijn gestart met het templaten. Dit is het moment waarbij de designs omgezet worden naar een interactive webshop. Daarnaast waren onze consultants bezig met het inrichten en configureren van de nieuwe webshop. 

B2B Functionaliteiten

Naast het toepassen van onze bestaande B2B functionaliteiten, hebben wij een feed aangemaakt waarbij “Resellers” deze data kunnen inlezen in hun webshops. 

U3W2SHOLWQ
Server-racks

#4
Datamigratie & koppeling Exact Globe

Datamigratie van Magento 1.6 naar Magento 1.9

Alle klantgegevens, productdata en orders zijn overgezet van de oude Magento 1.6 webshop naar Magento 1.9

Koppeling met Exact Globe

In samenwerking met Dealer4Dealer hebben wij de Exact <> Magento koppeling toegepast. Hierdoor zijn alle orders, voorraad, klankgegevens en producten up te date tussen Magento & Exact Globe.

Het resultaat

Home-Ingelogd
no_image

Klaar voor online success?

Wil je jouw webshop ook door UX MAZE laten maken?
Laten we snel samen kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat jouw
nieuwe webshop een online succes wordt!
Bel met UX Maze op 0318 24 00 49

Neem contact met ons op

Of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.
Wij reageren binnen 24 uur