11 Stappen naar een succesvolle Magento webshop!

Wil je een succesvolle Magento webshop starten? Een goed voor onderzoek bespaart je tijd en geld en verhoogt jouw kans van slagen. Wellicht heb je sindskort van Magento gehoord of werk je al een tijdje er mee.

 

Magento biedt kleine en grote bedrijven de mogelijkheid om online hun producten en diensten te verkopen.In tegenstelling tot andere open source systemen is Magento zeer flexibel en bevat basis webshop functionaliteiten.

 

Dan ben je op de goede plek om basisinformatie te lezen over 11 stappen naar een succesvol Magento webshop. Wil je een Magento webshop laten maken of gaat het om overstappen van een andere webshop systeem naar Magento?

1) Bepaal jouw budget

Een Magento webshop kan verschillende prijzen hebben. Dit heeft te maken met de hoeveelheid aandacht en werk die hieraan besteed moet worden.

 

Denk hierbij aan de design en functionaliteiten. Een Magento 2 webshop op basis van een bestaande template begint vanaf €3.000. Wanneer het op maat gemaakt is, kan het al snel duizenden euro’s kosten. Lees meer over de kosten van Magento.

2) Bepaal jouw webshop doelgroep

Je kunt jouw producten niet aan iedereen verkopen. Het is beter om een specifiek doelgroep te bedienen dan iedereen tevreden te willen stellen.

 

Naast het bepalen van leeftijd of geslacht is het belangrijk om te denken aan andere onderdelen zoals jouw productwaarde, diensten en andere onderdelen die jouw doelgroep belangrijk vindt.

3) Breng de concurrentie in kaart

Er zijn vast andere bedrijven die direct of indirect jouw concurrenten zijn. Deze bedrijven verkopen de zelfde producten en diensten online.

 

Zijn er meerdere concurrenten, hou het bij drie en voer een beknopte analyse uit. Vervolgens kun je in kaart brengen wat de concurrent goed en niet goed doet. Dit biedt inzicht om jouw onderscheidende strategie te bepalen.

4) Ecommerce Strategie

Wat maakt jouw webshop bijzonder? Naast een goed product zijn er andere belangrijke elementen.

 

Als voorbeeld kan je denken aan verzending op dagbasis of bied je uitgebreidere service aan dan je concurrent? Deze en andere punten moeten duidelijk gecommuniceerd worden met de doelgroep.

 

Een goed keyword onzerzoek is heel belangrijk om de juiste categorieen aan te maken en organisch bezoekers te trekken na drie/vier manden van live gang. 

5) Professionele uitstraling is een “must”

Jouw doelgroep heeft vertrouwen nodig voordat zij een aankoop doen. Een professionele uitstraling bepaalt of zij voor jouw bedrijf kiezen of voor de concurrent.

 

Een logo is het eerste onderdeel waarbij zij een idee krijgt van jouw bedrijf. Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan jouw offline en online uitstraling.

6) Design strategie

Is jouw product of merk al bekend bij de doelgroep of gaat het om een nieuw product die nog niet bekend is. Afhankelijk van jouw product kan je kiezen voor:

 

Design op maat:

Een design op maat levert het beste resultaat. Dit omdat er meer tijd en aandacht besteed kan worden aan het uiterlijk van jouw webshop.

 

De meest belangrijke pagina’s zijn home, categorie, product, winkelwagen, afrekenen en mijn account. Deze pagina’s op maat laten ontwerpen bied een betere uitstraling dan een standaard template.

 

Bestaande template:

Magento kent duizenden bestaande templates die gebruikt kunnen worden als basis voor jouw webshop. Hiervoor kun je kiezen wanneer je een beperkte budget hebt.

7) Gewenste functionaliteiten

Magento biedt basis functionaliteiten aan zoals het bekijken van producten, de mogelijkheid om orders te plaatsen en afrekenen.

 

Als beheerder kun je producten toevoegen, orders verwerken en veel meer. Zijn er bepaalde functionele eisen die niet in Magento beschikbaar zijn, dan moeten deze ontwikkeld worden of bestaande extensies toe gepast worden. In de beginfase is het belangrijk om te focussen op “Must Have” functionaliteiten

8) Webshop content

Teksten, afbeeldingen en video’s zijn de basis van jouw webshop. Een goed geschreven productbeschrijving zal effect hebben op zoekmachines en klanten.

 

Teksten:

Gebruik geen standaard tekst van de fabrikant. Er is een mogelijkheid dat andere webshops dat ook al doen. Besteed aandacht aan jouw product beschrijvingen en overtuig je klanten.

 

Afbeeldingen:

Professionele afbeeldingen hebben invloed op het koopgedrag. Naast productafbeeldingen, kunnen sfeer afbeeldingen de klant helpen om het product in hun ruimtes voor te stellen.

 

Video’s:

Wanneer je een complex product aanbied, kan een video veel vragen van de klant beantwoorden.

 

Documenten:

Technische informatie in de form van PDF’s zijn van belang. Sommige klanten willen toegang hebben tot alle beschikbare informatie voordat zij een aankoop doen.

9) Snelle & stabiele Magento hosting

Magento is een zwaar pakket waarbij het niet op elke server snel zal draaien. Daarbij is het belangrijk om een geschikte Magento 2 hosting te hebben. Deze beginnen vanaf €60-€300 per maand.

10) Hoe haal je bezoekers naar jouw webshop

Google adverteren:

Een van de snelste manieren om bezoekers naar jouw webshop te trekken is via Google Adwords. Hier gaat om betalen per klik. Adwords is duurder dan andere marketing kanalen maar kan snel resultaten leveren.

 

Zoekmachine optimalisatie:

Het voeren van een zoekword analyse en een plan voor het optimaliseren van jouw webshop kan binnen 3-6 maanden veel resultaten leveren.

 

Facebook & Instagram marketing:

Een combinatie van Facebook en Facebook ads kan bijdrage hebben om jouw merk bekend te maken en bezoekers te trekken naar jouw webshop.

 

Twitter, Linkedin en Snapchat:

Afhankelijk van jouw doelgroep kan verschillende social media kanalen ingezet worden om bezoekers naar jouw wetshoop te trekken.

11) Webshop optimalisatie

Nadat er voldoende bezoekers naar jouw webshop komen, is er tijd om na te denken om jouw webshop te verbeteren. Echter, de vraag is wat ga je verbeteren en met welke doel?

Ben jij op zoek naar een team van Magento experts? Wil je een Magento webshop laten maken?

 

Wij zijn UX MAZE. Een team van Magento Experts. Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact met ons op om kennis te maken.