Wat kost een Magento webshop? Meestal is het een van de veel voorkomende vragen die ik te horen krijg tijdens een gesprek.

Ik probeer een passend antwoord te geven, zodat iedereen die niet bekend is met de online wereld een idee krijgt van hoeveel werk en geld het kost. In dit artikel schrijf ik over de onderdelen die de kosten van een Magento webshop bepalen.

Magento webshop
De kosten van een Magento webshop beginnen vanaf €3000. Hierbij krijg je een webshop gebouwd op basis van een bestaande Magento template.

Een webshop gemaakt met meer aandacht voor design en ontwikkeling begint vanaf €6.000 en kan oplopen tot €50.000 – €100.000.

Lees hier meer over Magento webshop laten maken | Magento B2B webshop of Magento 2

Om de kosten in kaart te brengen zullen we 9 stappen doorlopen:

Magento Community of Enterprise
Magento community is gratis en iedereen kan het downloaden vanaf de officiële website van Magento. Magento Enterprise heeft jaarlijkse licentiekosten. In dit artikel leg ik de focus op Magento Community.
Design op maat of op basis van een template
Wil je een unieke webshop? Een ontwerp op maat kan het gewenste resultaat behalen. Hiervoor moet een designer een briefing krijgen, wireframes maken en vervolgens de uiteindelijke visual designs in Photoshop, Sketch of in Illustrator ontwerpen.

Deze ontwerpen worden vervolgens door een developer worden ontwikkeld. Daar tegenover kun je kiezen voor bestaande Magento templates vanaf €100. Echter kunnen deze templates ook door jouw concurrenten gebruikt worden.

Magento Installatie & configuratie
Magento dient geïnstalleerd te worden op een server. Hiervoor is het belangrijk om de juiste installatie te doorlopen voor een stabiele Magento webshop.

In tegenstelling tot WordPress heeft Magento een uitgebreide back-end waarbij verschillende onderdelen geconfigureerd moeten worden. Denk hierbij aan het instellen van e-mails, BTW, en diverse koppelingen.

Extra functionaliteiten
Heeft jouw doelgroep een bepaalde wens die niet standaard beschikbaar is in Magento? Dan kun je gebruik maken van bestaande extensies.

Zijn de juiste extensies niet beschikbaar, dan moeten deze op maat ontwikkeld worden. Op maat ontwikkelen is duur. Een simpele extensie ontwikkelen kan al snel 1-2 dagen in beslag nemen.

Echter zijn er honderden extensies die handige functionaliteiten bevatten. Denk aan “One Step Checkout” en “Improved Layered Navigation“.

Magento extensies
Extensie kosten lopen uiteen. Een simpele extensie begint vanaf €100 en kan tot €1.000 euro oplopen. Het aantal extensies die je wilt gebruiken in jouw webshop zal de kosten van de webshop bepalen.
Koppelingen en integraties
Naast het koppelen van de webshop met betaalmethodes zoals iDeal en Credit Cards, kan Magento ook gekoppeld worden aan andere systemen. Denk hierbij aan het koppelen met PostNL of een fulfilment bedrijf.

Magento kan ook gekoppeld worden met ERP pakketten, zoals Exact, SAP, Afas, Microsoft Dynamics en meer. Deze integraties beginnen vanaf een vast bedrag per maand of een eenmalig implementatie bedrag en jaarlijkse fee.

Product data toevoegen
Wil je graag jouw producten vanuit een ander systeem importeren naar Magento? Dit is extra werk om te importeren en te testen. Afhankelijk van de geleverde data kan een ontwikkelaar zo’n 1-2 dagen hiermee bezig zijn.
Hosting
Niet elke hosting is geschikt voor Magento. Een snelle en veilige hosting voor Magento begint vanaf €30-€100. Dit kan oplopen afhankelijk van het aantal bezoekers op de webshop en de nodig ruimte voor producten.
Onderhoud en updates
Jouw Magento webshop heeft onderhoud nodig. Denk hierbij aan het installeren van security patches, updates en andere zaken die jouw webshop verbeteren.
Ben jij op zoek naar een team van Magento experts? Wil je een Magento webshop laten maken?

Wij zijn UX MAZE. Een team van Magento Experts. Wij helpen je graag verder! Neem gerust contact met ons op om kennis te maken.